Snelle bezorging

Op werkdagen voor 23:45 besteld, morgen in huis

Gratis verzending

Altijd. Zonder verrassingen achteraf

Gratis retourneren

30 dagen retourtermijn

Is bamboe duurzaam?

Geschreven door budu

Is bamboe duurzaam? Het is een vraag die veel mensen stellen. Er is immers een voortdurende zoektocht naar duurzamere materialen. We willen materiaal gebruiken dat een positieve impact heeft op de planeet. Maar is bamboe dan een duurzaam materiaal? Budu heeft het antwoord.

TOP 8 VOORDELEN VAN BAMBOE

Bamboe is een uiterst duurzaam materiaal. Waarom is bamboe dan zo’n duurzaam materiaal? Dit is de top 8 voordelen van bamboe.

  1. BAMBOE GROEIT ENORM SNEL

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld. Het kan worden geoogst zonder schade te veroorzaken aan de ecosystemen van de bamboebossen. In één dag kan een bamboeplant tot een meter groeien. Bamboeplanten bereiken hun maximale hoogte en dikte in één groeicyclus die meestal 3 tot 4 maanden duurt. Een stuk sneller dan hout dus! Natuurlijk is het ook bij een bamboebos van belang dat het oogsten van het bos op een duurzame manier plaatsvindt. Gelukkig ziet FSC hierop toe. Alle producten van budu worden geproduceerd met bamboe uit deze FSC-beheerde bossen.

  1. BAMBOE IS ANTI-BACTERIEEL

Bamboe is van nature anti antibacterieel. Het is zelfs zo effectief dat het meer dan 70% van de bacteriën die erop proberen te groeien elimineert. Dit maakt bamboe de ideale grondstof voor snijplanken.

  1. BAMBOE HELPT BODEMEROSIE TEGEN TE GAAN

Bodemerosie is een groot probleem. Bodemerosie is het wegwaaien of wegspoelen van de bovenste bodemlaag door regen. Door het creëren van een bladerdak kan bamboe fungeren als een beschermer tegen bodemerosie. Bamboe wordt gebruikt om gewassen te beschermen.

Is bamboe duurzaam
  1. BAMBOE IS EEN GEZONDE VOEDSELBRON

Bamboe is al duizenden jaren een voedselbron, vooral in de Aziatische cultuur. In de bamboescheuten zitten weinig vet en deze zijn caloriearm.

  1. BAMBOE IS ENORM STERK

Men noemt bamboe vaak het ‘groene staal’, vanwege zijn veelzijdigheid en sterkte. Het heeft een verbazingwekkende sterkte en levensduur terwijl het toch licht is. De sterkte van bamboe maakt bamboe ook zeer geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld snijplanken. Met de juiste zorg kunnen producten van bamboe voor lange tijd meegaan.

  1. BAMBOE IS BETER VOOR DE LUCHT

Bamboe produceert meer zuurstof en absorbeert meer koolstofdioxide dan bomen. Wat betekent dat? Dat betekent dat elke bamboescheut zijn steentje bijdraagt aan de bestrijding van de klimaatverandering. Dit helpt hardhouten bomen te redden van houtkap. Dit beschermt op lange termijn onze stervende bossen.

is bamboe duurzaam
  1. BAMBOE IS OVERAL

Wetenschappers hebben ongeveer 1.500 bamboesoorten over vijf continenten geïdentificeerd. Bovendien is het verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Er zijn zelfs bamboesoorten te vinden die blauw, zwart, rood of geel van kleur zijn.

  1. BAMBOE IS ZEER VEELZIJDIG

Bamboe wordt meer en meer gebruikt in een breed scala van alledaagse producten. Het fungeert als bouwmateriaal, maar ook als grondstof voor papier, kleding of woonaccessoires. Naarmate de populariteit van bamboe toeneemt, wordt het in steeds meer producten gebruikt.

“Be like bamboo!”

CONCLUSIE

Bamboe is een uiterst duurzame grondstof. Allereerst draagt het vanaf de geboorte bij aan een betere wereld. Vervolgens produceert bamboe meer zuurstof en absorbeert het meer CO2 dan de meeste bomen. Tijdens de snelle groei beschermt bamboe de grond tegen bodemerosie. Door de snelle groei is het oogsten van bamboe tevens duurzaam. Ten slotte is door de sterke en veelzijdigheid van bamboe is het de ideale grondstof voor een breed scala aan producten. Denk hierbij aan bouwmateriaal, papier, kleding of natuurlijk woonaccessoires van Budu.

De waardering van budu.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1204 reviews.